Култура

Петя Иванова: Работата за мен е специален баланс от отговорност, дисциплина, преценка и особено много вдъхновение и емоции!

Тя не е под светлината на прожекторите, а малко встрани. Защото отговаря за организацията на събитията на една личност със звездна величина не само в България, но и в света- Васко Василев. Тя се казва Петя Иванова, от Самоков е. Изненадвате се нали? Кое ли е това момиче? Вижте в интервюто.
Как започна всичко? Как се срещнахте двамата с Васко Василев, как се получиха нещата така, че да станеш негов PR експерт?
Запознахме се преди повече от 12 години, когато аз работех в музикалната компания „Вирджния рекърдс”, и която издаде първият албум на Васко и формацията “Лауреат”. По това време мой проект беше Йълдъз Ибрахимова и познанството ни с Васко тръгна по-скоро като приятелство. Две години по-късно, когато аз  напуснах фирмата, Васко ме покани да му помогна за едно турне в Испания и така, малко на шега, започна всичко. Заминах за Лондон с него и до днес продължаваме да работим заедно.
Комуникацията с медиите е само аспект от всичко, което правя за Васко, защото реално ние сме малък, но многофункционален екип от двама човека. Всичките негови ангажименти за концерти по света, включително и с Кралската опера в Лондон, минават през обсъждане помежду ни и стават част от графика му, ако е възможно и предложението е интересно.
Чувстваш ли се успяла и причисляваш ли се към числото на самоковците с щедра съдба?
Представата за успех е много различна на всеки – моята е да имам възможност да общувам с хората, които ме вдъхновяват, а най-ценното е, че с времето не малка част от тях са се превърнали в част от семейството ми. Давам си сметка, че това е огромен подарък от съдбата.


 Прибираш ли се често в родния град?
Начинът ми на живот е много подчинен на пътувания и работа, така че разстоянията и времевите разлики са относителни в моите представи. Признавам, че преди няколко години не съм се замисляла много за града, извън семейството и приятелите си, но след участието на Васко тази година за празниците на града, виждам и друга перспектива.
Какъв ще е работещият съвет, който би дала на всички прохождащи PR експерти?
Като един съзнателен работохолик мога спокойно да кажа, че независимо с какво се  занимава човек, трябва да обича работата си и да се вълнува. За мен това е специален баланс от отговорност, дисциплина, преценка и особено много вдъхновение и емоции. Това не е работа с работно време, ежедневни видими резултати и ясни критерии, изисква се всеотдайност и много енергия, които само ако добре управляваш, могат да ти се върнат обратно.     
Кой момент от съвместната си работа с Васко Василев няма да забравиш никога?
Работата ми с Васко е начин на живот и отдавна не е просто работа. Това е един от най-важните избори, които съм правила, така че се надявам нищо да не забравя. Най-любимо ми е времето след концерта, когато се среща с публиката за снимки и автографи и можеш да усетиш магията, с която е заразил хората – тя е видима – в очите, в топлите им думи, в треперещите ръце, в усмивките и облагородените лица. И тогава няма значение дали си в луксозна зала в Лондон, в палат в Париж, на стадион във Валенсия, в концертна зала в Токио или на площада в Самоков. Това е мигът, който осмисля всичко, с което се занимаваме. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close