Ски и зимни спортове

Печеливша седмица за Веселин Цинзов

Този сезон се оказва доста успешен за Веселин Цинзов, който през изминалата седмица участва грабна няколко призови места.

  Първата стълбичка беше в Аделбоден, Швейцария, където нашето момче стартира и в трите старта на състезанието и стана първи в крайното класиране(на 23-ти януари). В първият старт (1400 м свободен стил). През втория ден Веселин беше най-бърз от всички и завърши първи на 10 км класически стил. На третия старт, 4 км преследване, самоковецът отново стана първи и по този начин се качи на най-високото стъпало, след крайното класиране.

  Втората добра новина за ски-бягането дойде на 26-ми януари. Поради липса на състезание в Европа от ФИС, Веселин Цинзов стартира в маратона 45 км свободен стил в Кремница-Калка, Словакия. Това изпитание бе безпроблемно за него и той отново е първи. На следващи ден – 27-ми януари, Веселин отново стартира, и отново е първи, този път на 30 км класически стил.

  Страхотното представяне на Веселин дава надежда на всички, че в България, въпреки тежките условия за спорт, таланти има, а той е един от тях и е едина от надеждите на България за зимен медал от Олимпиада. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close