Седмицата

Пазарът в понеделник или в неделя?

На редовната сесия на Общинския съвет  миналия месец,   темата за разположението на  „понеделнишкия” пазар  събуди оживена дискусия.  Предисторията казва, че предишният Общински съвет е взел решение  той да бъде закрит и в залата възникна въпросът как така ще се мести нещо, което фактически трябва да е закрито.

Закрит или не, пазарът продължава да съществува и както каза Христо Ярловски- това за Самоков това е традицията, съществуваща от години. Само, че движенията около тази  жилава структура трябва да бъдат внимателно преценявани. Пазари има по всички европейски градове, но действат при определен регламент. За самоковския пазар би трябвало да важи същото.  Виждането на кмета Владимир Георгиев и неговата администрация е пазарът да бъде преместен срещу болницата, където в момента  се разширява паркингът и цялото място се облагородява. Преместването е наложено от потеклите към общината жалби от живеещите в близост до него.

Идеята е пазарът да се намира точно зад паркинга, където ще се чекалира. Там, освен пазара, се предвижда,   велоалея и парк.  Това не се прие единодушно от народните избраници.

Общинските съветници не приеха еднозначно и предложението от „понеделнишки” пазарът да стане „неделен” по предложение на Христо Ярловски.  Окончателното решение ще се вземе на следващата сесия, насрочена за 31 май.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close