Самоков

ОУ „Христо Максимов” стана на 173 години

Децата ни растат все по-умни, иновативни и отворени към външния свят. За тях училището е повече от възможност да се докоснат до знанието в неговия чист вид, благодарение на своите всеотдайни учители. Всички те са част от една верига с много дълбок корен. Корен, който е на цели 173 години.

С тържествена презентация в читалнята на Градската библиотека „Паисий Хилендарски” ученици и учители от самоковското училище почетоха патрона си. В началото учениците разказаха за педагогическите възгледи на Максимов, а после показаха как те са претворили неговите завети в науката. 

Образовани, талантливи и амбициозни са децата от училище „Христо Максимов”. Тази теза успешно беше доказана от тяхната презентация, в която децата и техните ръководители бяха описали детайлно дейността си – успехи от областни участия по олимпиади, участия в международни проекти, спортни постижения, благотворителни инициативи, участия на коледни базари коледни, кулинарни събития. Те разказаха какво са инициирали по време на Деня на земята, за разходки  и игрите из Ридо. Децата разказаха и за наградите, които са получавали, като резултат от техните постижения.

 Децата не пропуснаха да отбележат и впечатленията си от ученическите екскурзии, които по свой собствен начин са ги накарали да възприемат историите на различните места, където са били.  

Директорът на училището Венета Симидчийска поздрави учителите и учениците си с патронния празник на училището, като ги поздрави за ползотворната работа, която са свършили. Към края на тържеството думата все и главният библиотекар Албена Ихтиманска, която също поздрави колективът и децата.

Редакционната колегия на вестник „Самоков 365” също честити празника на ОУ „Христо Максинов”.

Уважаеми учители и  ученици, бъдете живи и здрави! Пожелаваме ви да разпръсвате семето на знанието още дълги години. За вас, учители, това е мисия в независимото царство на науката и на детската душа. Вие сте призвани да формирате личности, да създавате модели за поведение. Хроничното огорчение, което е обзело всички, сякаш се забравя, когато влезеш в час и към теб се насочат погледите на толкова много деца.

А вие, деца, сте призвани да се възползвате от възможността, която имате в училище! Трудете се, учете, накарайте Самоков да се гордее с вас! Честит празник!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close