ОбществоРегионалниСамоков

Отлично представяне на Владимир Кръстев

На 12.05.2024 г. се проведе традиционният маратон „Варна“ и Националния шампионат по маратон за мъже и жени (42.195км.).

В една от най-трудните дисциплини, каквато е маратонът, състезателят на КЛА „Рилски атлет“ Владимир Ив. Кръстев се класира на трето място и завоюва бронзовия медал с време 2:50:04 часа. Това е първият медал на Владимир от държавно първенство в неговата кратка спортна кариера. Резултатът не е толкова силен поради голямата денивелация на трасето. Победител стана Николай Кауфман от Ботевград с резултат 2:38:12 часа, а на второ място се класира Николай Николов от Дряново с резултат 2:39:09 часа.

В Международния маратон, в крайното класиране Владимир Ив. Кръстев е на призовото пето място и получи чек от наградния фонд на стойност 250 €. Тук на първите 2 места се класираха двамата кенийски бегачи – Шедрак Кимайо и Кенеди Роно съответно с резултати 2:24:02 и 2:24:20 часа.

Следващото състезание ще бъде Международният турнир за мъже и жени „Нови звезди “, който ще се проведе на 16.05.2024 г. в гр. София на стадиона на Националната спортна академия „Васил Левски“.

 

Иван Стоилов

Помощник-треньор КЛА „Рилски атлет”

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close