Самоков

Отчетите на „Борико-2007” АД и „НАДАР” не получиха одобрение в Общинския съвет

Уравнение с много неизвестни е реализацията на големите инвестиционни проекти, в които Общината има значително участие. Перспективите за развитие на добри идеи като спортен комплекс „Боричо” и „Супер Боровец” не са оптимистични. Причината е, че дейността на дружествата, които образно казано дърпат конците, е потънала в дълбок застой.

 

На заседанието на ОбС-Самоков, проведено в началото на юни, беше представен отчетът на „Борико 2007” АД за 2012 г. Основната дейност на фирмата е съсреодоточена в областта на туризма. Основни акционери са „Ел Ем Импекс” и Община Самоков. Упълномощеният представител на „Борико 2007” АД – Гергана Дончева информира съветниците, че дружеството е в затруднено положение и все още не е започнало да развива своята дейност. В отговор на отправено питане Дончева заяви, че част от капитала все още не е довнесен поради техническа невъзможност. Сметките на фирма „Ел Ем  Импекс”, свързана с името на бизнесмена Христо Ковачки са запорирани от НАП, заради невнесени задължения. Представител на Община Самоков в управителния орган на „Борико 2007” АД е Бранимира Бодурова, която още преди две години е депозирала молба за освобождаване. До момента тя все още не е разгледана.

 

В общи линии има доста неясноти около дружеството, което беше достатъчен мотив общинските съветници да не приемат представения отчет. По подобен сценарий се разви ситуацията и с отчета на „НАДАР”. Там през последната година абсолютно нищо не се случва и няма никакво движение. Във връзка с дейността на „Рила-Самоков 2004” АД, местните парламентаристи освободиха от Съвета на директорите Юри Бодуров и Евелина Перфанова като се разпоредиха тяхното място да заемат Екатерина Вададжийска (адвокат) и Георги Димитров (икономист).

 

Автор: Анелия Балабанова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close