ОбществоРегионалниСамоков

Отборът на “Кати денс” с медали от последното състезание за сезона в Пазарджик, треньорът Митева – сред първите съдии в страната по мажоретен спорт

Анна Манова

Силен финал на състезателния сезон за тази година направиха момичетата от танцовото студио на Катрин Митева.  Те се завърнаха с отличия от участието си в “Слънчева бесапара”, гр. Пазарджик. В надпреварата се включиха 667 мажоретки, 32 отбора и 18 града. Участниците бяха оценявани от съдии в състав Желка Банович – президент на Международната федерация по мажоретен спорт, Даниела Чепо- международен съдия, Ренета Камберова – златното момиче на художествената гимнастика, Юлия Мумджиева- европейска шампионка по художествена гимнастика

Първо място завоюва отборът на “Кати денс” в състав –  Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Яна Назлиева, Радина Попова и Биляна Гавадинова.  На пето място се класираха Ивана Конярска, Божидара Спасова, Ивон Околска, Гергана Шукадарова, Адриана Георгиева, Габриела Николова, Даная Мирошниченко и Евелина Симитчийска.

Митева изказа своята благодарност на всички, които оказват подкрепа на нея като треньор и вдъхват кураж и увереност на момичетата от студиото й. Наред с отличията от Пазарджик Катрин Митева завърши обучение за съдии.

“Гордея се да бъда сред първите съдии в България по мажоретен спорт и батон тъурлинг. Благодаря за обучението на Световната федерация по мажоретен спорт – MWF, на Българската федерация по мажоретен спорт и батон тъурлинг, на президента на федерацията г-жа Желка Банович и Даниела Цепо – международен съдия към Световната федерацията. Тази година България се включва в предстоящото Европейско първенство в Либерец, Чехия, 04-07.07, където участие ще вземат над 3500 мажоретки от 15 страни и в Световното първенство в Кейптаун – 19-22.09! За мен е чест. Убедих се, че в моята природа няма умора и няма не мога”, сподели Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close