Самоков

„От образование към заетост” стартира в Общината

Днес кметът Владимир Георгиев връчи договорите на 10 млади хора, които започват работа в ОбА – Самоков по програма  „Ново начало – от образование към заетост“.

Кметът Владимир Георгиев и двамата му заместници днес се срещнаха с младежите, които в следващите шест месеца ще работят в общината. Кандидатите бяха насочени от Бюро по труда – Самоков, съобразно заявката на общината. Подборът бе направен чрез интервю. Одобрените днес подписаха договорите си с новия си работодател и получиха инструкции.

Община Самоков спечели проект по програма „Ново начало – от образование към заетост“, по схема „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване възможност за стаж“. Условията, на които трябваше да отговарят кандидатите са да са регистрирани като безработни,  да са на възраст до 29 години и да нямат стаж по специалността, за която кандидатсват.

За пръв път няма условие кандидатите да бъдат с висше образование, т.е. вече имат възможност да кандидатства и завършилите средно образование.  Кметът им пожела успех в работата и ги посъветва максимално да използват предоставената им възможност, за да придобият опит и знания, които ще им помогнат на следващ етап в професионалната им реализация.

Три лица ще започнат работа в хотел „Арена“ – 2 рецепционисти и един в отдел „Маркетинг“. Петима младежи ще работят като електротехници.

Във финансова служба на общината ще бъде осигурена заетост на три лица. Едно лице ще започне работа като младши експерт в отдел „Европейски програми и проекти“. Младите хора ще работят в ОбА за период от 6 месеца, като през това време към тях ще има и лице, което ще ги обучава. Това лице ще бъде служител от администрацията с компетентност към професионалното направление. Така те ще имат възможност да натрупат стаж и опит, както и да получават заплата в размер на 400 лв. през тази половин година. Общинското ръководство заяви, че се радва че чрез този проект има възможността да подпомогне младите хора в община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close