Местен бизнес

От “А” до “Я” за цветята в магазин “Фиори”

 Галина Георгиева е от хората, докоснали се до живота в големия град. Прекарва около 10 г. в София, където учи и работи. Завършва Международни икономически отношения (МИО), но по стечение на обстоятелствата се връща отново в родния си Самоков. Не съжалява нито за миг. Превръща хобито си – отглеждането и грижата за цветята, в своя работа и бизнес. „Реших да рискувам и така се роди идеята за магазинчето”. Оттогава са минали почти две години. „Фиори”, което в превод от италиански означава цветя, се появява първо в „Самоково”, а сега е в центъра на града, срещу Голямата чешма. Амбициозната дама се радва да работи за себе си и признава, че е голямо предизвикателство сама да си бъде шеф. ”Беше голям риск, но го поех”.
  Наближава 8-ми март, един от най-хубавите празници, когато с цвете в ръка засвидетелстваме почит и уважение към любимата жена – майка, съпруга, приятелка. Хубавите цветя привличат като магнит клиентите, които невинаги разполагат с достатъчно средства. Много хора се отбиват в магазина без причина. Просто, за да се заредят с положителната енергия на цветята, като вид релакс и терапия в това малко кътче. То създава усещане за красота, хармония и изпълва пространството с цветове и приятни аромати.
  Във всяка декорация Галя се стреми да влага нещо от себе си.
  „Ако цветето е едно и също, опитвам се поне опаковката да е различна” – разказва тя. Аранжировката е едно от нещата, които могат да привлекат вниманието на клиентите. Отношението към всеки човек, влязъл в магазина е специално. „Много често хората търсят съвет за отглеждането на растенията. На всеки обръщам внимание” – споделя Галя. Самата тя обожава цветята и непрекъснато изненадва близките си с огромни кошници, даряващи красота от природата. Отглеждането им не е никак лесна работа. Иска се умение и много любов.
  Другата й страст са сватбените украси, в които се е специализирала. При изработката им разчита на собствените си хрумвания и съответната технология, която трябва да се спазва. За творческата част Галя разчита и на съдействие от своята сестра, която е графичен дизайнер. Тя вече е имала възможност да приложи наученото в оформлението на магазина. Безспорен плюс за собственичката на „Фиори” са двата езика, които владее. Те й помагат да разбере по-добре желанията на клиентите. Към тези умения, с пълно основание можем да добавим още едно предимство – това, че е усвоила в детайли езика на цветята. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close