Боровец

Общината се отърва от „Боровец гардънс” Апартаментният хотел беше продаден за 4 милиона лева

Апартаментният хотел беше продаден за 4 милиона лева

Анелия Балабанова

 

HotelНа 4-ти юни се проведе серия от търгове за продажба на имоти общинска собственост. В първото наддаване обект на внимание стана нива с площ от 1998 кв.м. в местността „Св.Петка”, землището на село Ярлово. Имаше едно постъпило предложение за участие в търга от Десислава Гергинова. Тя стана притежател на земеделската земя срещу сумата от 6900 лв.(3.45 лв./ кв.м.).Със собственост се сдоби и фирма „Белчин парк” ЕООД. Имаше постъпило заявление за участие в процедурата от още един кандидат – Красимир Пешков, който в последствие се отказа. По този начин единственият останал участник се сдоби с недвижима собственост в Белчин при обявена начална цена от 27 100 лева.

Черешката на тортата се оказа поредната процедура за продажба на апартаментен комплекс „Боровец гардънс”, собственост на Община Самоков. За всеобщо учудване този път имаше мераклия за закупуването на сградата. Тръжната процедура беше проведена от комисия с председател Васил Сайменов и членове Бранимира Бодурова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности, екология, търговия, туризъм, общинска собственост”, Ангелина Вангелова – юрист-секретар и Николай Николов – общински съветник.

 

Сградата е монолитна, с разгърната застроена площ от 6490.85 кв.м.

Съдържа общо 90 апартамента, 38 студия, 42 бр.двустайни апартаменти, 8 тристайни и 2 четиристайни апартамента.Единственият участник –„Лепси Боровец Пропъртис” ЕООД е новият собственик на комплекс „Боровец Гардънс” срещу сумата от 4 милиона лева. Тя ще бъде платена разсрочено, на равни месечни вноски за период от 5 години.

Хотелът в Боровец е само една от сградите, чиято издръжка се поема от Общината. Доста неизгодно е всеки месец да се заделят средства за поддръжка на сградата, а в същото време да няма никаква възвръщаемост. На същото дередже са хотел „Арена” и общинският жилищен блок в квартал „Самоково”. Най-доброто решение е те да бъдат продадени, но на този етап това няма как се случи. Поради това общинското ръководство и администрацията бяха изключително доволни, че са се отървали от хотела в Боровец. Не е за подценяване и фактът, че в рамките само на няколко часа,  общинската хазна общинската хазна беше налята със значителни постъпления. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close