Седмицата

Общината, „Кокошковата къща” и “Мадаровата къща” с награди за принос в развитието на туризма

На 27 септември – Световният ден на туризма, Пловдив стана домакин на финала на най – мащабното събитие за българските общини в сферата на туризма – Националният преглед конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от Национална медийна група „Парадигма” със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Инициативата цели да насочи вниманието към приноса на общините за развитието на туризма в отделните региони на страната. Също така да популяризира постигнатото от българските инвеститори, да сподели добри практики, да мотивира местната инициатива за постигане на качествен туристически продукт, с добри икономически резултати и не на последно място да привлече водещи експерти от ресорните министерства, кметове, представители на бизнеса за разработване на нови атрактивни туристически пакети.

 В конкурса се включиха 77 общини и бяха номинирани над 680 участници от местния бизнес –инвеститори, партньори, дарители, фирми –производители, места за настаняване, заведения за хранене, атракциони. Сред тях имаше и местни представители.

Цялата статия четете в новия брой на вестника, който ще излезе на 23-ти ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close