Самоков

Община Самоков – одобрена за финансиране по проект

Община Самоков беше одобрена за финансиране по проект „Красива България“ за обновяване на „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и лица с увреждания“. Кметът Владимир Георгиев е подписал договора с “Красива България” в Министерство на труда и социалната политика.

Община Самоков подготви проект за обновяване на сградата, където се намира центърът.

Сметката на ремонта  включва подмяна на дограмата и ремонт на фасадата. Фасадата на центъра ще бъде санирана и след това цялостно обновена. С ремонта значително ще се подобрят условията там, където се провеждат занимания с деца и възрастни с увреждания.

С подмяната на дограмата и поставяне на топлоизолация ще се повишат температурите в помещенията.

Общината кандидатства миналата година с проект за ремонт на отоплителната инсталация, но не получи финансиране, така че по този начин поне отчасти ще се разреши проблемът с отоплението. Общата сума за ремонта е 174 хил.лв. Условията на финансиращата програма са 60 % от сумата да се поеме от бенефициента, т.е. общината.

Още два проекта чакат за одобрение по „Красива България” – обновяване на градинката при 4-ти квартал и оформянето на площадното пространство около Голямата чешма Проектите са определени като приоритетни с решение на ОбС и в бюджет 2013 е заложена сумата за съфинансиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close