Спорт

Oтличия за Георги Околски в Боровец и Пампорово

Христиана Видинова

Тази година отново се проведе традиционното състезание по ски алпийски дисциплини за купа „Бороспорт“ на писта „Попангелов“ на 23 и 24 януари 2017г.

Участие в надпреварата взеха 58 участници от 10 държави: България, Кипър, Унгария, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Гърция, Румъния, САЩ. В програмата бяха влкючени стартове от гигантски слалом за мъже и жени.

Състезанието е международно и е включено в календара на Международната федерацията по ски и се организира от Българската федерация по ски и “Бороспорт”.

Нови два бронзови медала  записа на сметката си самоковецът Георги Околски и през двата дни. Златото и среброто отидоха при скиорите от южната ни съседка – Йоанис Проиос и Йоанис Антонио.

Освен Георги, още няколко самоковци не изпуснаха и се спуснаха по трасето. Благовест Гамалов от „Чамкория“ записа 14-о време, след него остана Благовест Герасимов от „Боровец“, а на 17-та позиция се нареди състезателят от „Рилски скиор“ – Иван Кочов.

В сряда Георги Околски взе участие в международния турнир за ФИС в Пампорово на писта „Стената“. След първия манш самоковецът даде трето време. Второто спускане по трасето за Георги беше изключително силно и това го изкачи с една позиция по-напред с време 1:48.96 мин., и изоставане от 2.67 сек. от шампиона Йоанис Пройос от Гърция. Александру Барбу от Румъния се класира на трето място.

Останалите представители на Рилския ни град – Владимир Владимиров и Благовест Герасимов не завършиха слалома.

Днес по-късно ще се състои и вторият слалом за ФИС в Пампорово.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close