ОбществоРегионалниСамоков

Организацията „Ти си доброто“ подарява „Усмивки за Коледа“ на деца в неравностойно положение

Анна Манова

„Ти си доброто“ подарява „Усмивки за Коледа“ на деца в неравностойно положение и такива със специфични потребности. „Ти си доброто“ е организация, която реализира различни благотворителни инициативи на територията на Община Самоков. Нейни основни инициатори са три млади дами – Мария Шейнова, Димитрина Тоскова и Габриела Панева.

Голямата цел на малката все още организация е създаването на учреждение, което да помага в учебния процес на деца, които са в неравностойно положение. Първата кампания на „Ти си доброто“ е под надслов „Усмивка за Коледа“ и е провокирана единствено от желанието на трите момичета да направят малко повече добри дела в тези трудни за всички времена. И се насочват към децата, които най-много очакват Коледа и идването на добрия старец.

За целта децата са приканени с помощта на своите родители или педагози да напишат желанията си под формата на писмо до Дядо Коледа. Защото идеята е подаръците да бъдат искани от децата. След това писмата са подписани с псевдоним и качени във Фейсбук страницата на „Ти си доброто“. Така всеки, който иска да стане дарител може да го направи като прецени на кое дете иска да закупи подарък за Коледа. И да напише лично съобщение до организаторите с линк към съответното дете и избраното желание. В писмата си децата са помолени да напишат повече от едно нещо.

„Идеята ни е децата сами да посочат какво искат за Коледа, защото държим подаръците да са желани. До този момент кампанията е обхванала 50 деца, като желанието ни е да достигнем до повече самоковски семейства. Много сме благодарни на Радослав Христов от „Бъди човек“. Той е нашият ментор“, сподели Мария Шейнова.

Шейнова подчерта, че веднага след като са качили писмата на първата група деца, са намерени дарители в рамките на един час.

Пункт за събиране на подаръците е книжарница „Питър Пан“. А крайният срок е 10.12.21 г.

https://www.facebook.com/%D0%A2%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-106443848480340

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close