ОбществоРегионалниСамоков

Oбщина Самоков се състезава за приз за планински туризъм 2019

Анна Манова

Самоков е сред петте дестинации, които се състезават в надпреварата за приза „Община на 2019 за планински туризъм“ на Годишните награди, организирани от Министерство на туризма.

Община Самоков мери сили заедно с Банско, Петрич, Сапарева баня и Чепеларе. Гласуването се осъществява онлайн в сайта на ресорното министерство, като срокът е до 6 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория, но може да подкрепи кандидат от всяка категория. Категориите са общо 16. Експерти ще следят да не се допуска манипулиране или нерегламентирано генериране на гласове.

До този момент Община Самоков е събрала близо 58% от вота в категорията за планински туризъм. Миналата година победител в същата категория бе Банско.

Целта на конкурса е да насърчава развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации. Победителите от Петите годишни награди на Министерство на туризма ще бъдат обявени на тържествена церемония на 16 декември в столицата. Отличените ще получат статуетка, изобразяваща красотата на България и символа на конкурса – българската роза, специално изработена за целта от Димитър Германов.

Mоже да гласувате тук:

https://tourismawards.bg/cat/planinska-destinacia/?fbclid=IwAR3leAz0WYKEh6I-wPtbntUeJJnkBVhZjzLzym7eJn2-TkUeJhMqbycoLCY

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close