ОбществоПолитикаРегионалниСамоков

Oбластният председател на ДСБ Васил Зашкев – трети в листата на „Демократична България“ за вота на 11 юли

„Самоков 365“

Областният председател на ДСБ Васил Зашкев, ще участва в надреварата за депутатското място за вота на 11 юли. Той е водещата кандидатура на ДСБ, които се явяват в коалиция „Демократична България“. Водач на листата за София – област си остава д-р Александър Симитчиев, който бе кандидат за 45 НС и получи мандат. В 26 МИР за ДБ своя вот дадоха близо 5 500 души. На трета позиция е самоковецът Васил Зашкев, който не участва в изборите на 4 април, но този път е сред първите позиции. В листата фигурират още трима млади самоковци – Стоян Чакалов, Христо Николов и Андрей Андреев.

За кандидатурата си Зашкев подчерта, че през април сам не е пожелал да участва, но сега е решен да се включи в битката за народен представител.

„На прага сме на едни много важни избори. „Демократична България“ доказа, че е последователна политическа сила. Изключително доволен съм, че това, което твърди „Демократична България“ от години намери международна подкрепа и тезите се потвърдиха от оценките, които ни дава целият цивилизован свят. За съжаление те не са в полза на българските граждани“, подчерта Зашкев.

Той допълни, че важен аспект в програмата на „Демократична България“ е децентрализацията. До момента тя не се случва, а примерите по думите за липсата й са много.

„Огромна част от данъците остават в София и реално не остават за общините и хората, живеещи в тях. Друг важен момент, е че средният ешелон на избор липсва. Например областният управител се назначава от правителството, а кметовете на едно село над 300 души се избират. В това липсва всякаква логика. ДБ е последователна политическа сила и до сега го е доказала със своите действия. До момента имаме народни представители, които се изявяват като строители от АПИ, като кантонери. За съжаление не разбрахме никой от тях да е участвал със законодателна инициатива. Ние живеем в планинси район, където климатът е по-суров. Това влияе на социалния статус на живеещите. Необходим е един закон за планинските райони, с който да се облекчи животът на хората. Това го говоря от години, но не намирам подкрепа. Това е законопроект, в който ще участвам ако бъда избран за народен представител“, каза пред „Самоков 365“ Васил Зашкев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close