Култура

Неща от сърцето, направени с ръцете (Handmade) бижутата

Стремежът към различност и уникалност характеризира всяка съвременна дама днес. Една основна част от това тя да се чувства специална дори в обикновен делничен ден са бижутата, които поставя,  за да разнообрази тоалетите си. Понякога един шал или обеци могат мигновено да променят иначе семплия сет и да привлекат всички погледи върху вас.

Ако искате да изразите своята индивидуалност или да промените стила си, най-подходящи за случая са т.нар handmadeбижута. Освен че са уникални и доста разнообразни, са и специални – причината е, че се правят от ръцете на конкретния човек, но е вложено и част от неговото светоусещане и сърце.

Точно по този начин изработва и своите бижута Николина Георгиева. В момента тя е студентка в Единбург, Шотландия и завършва мениджмънт с маркетинг. Но голямата и любов са приложните изкуства. Или както самата тя подчертава – “обичам да рисувам върху всякакви предмети, да изучавам различни техники, да правя неща с ръцете си”. Рядко и остава време за тази страст, но когато се посвети на работа в тази област търси подходящите материали, съчетава различни материи и цветове. Споделя, че най-милият подарък е този, който ти сам си направил за определения човек. Идеята за изложба на нейните бижута идва спонтанно и определено не е очаквала подобен интерес. “ Важно  е това, което правя да ми харесва и на мен, да си го сложа и аз самата. В момента се ценят естествените материали като дърво и полимерна глина. Идеите ме връхлитат в неочаквани моменти. Пролет, лято и есен са модерни цветните елементи. Тенденция са ръчно направените бижута, аз имах интерес към тях още преди да се наложат на пазара”, разказва младата дизайнерка. Сама за себе си тя предпочита като аксесоар големите, масивни обеци. Но харесва всичко цветно и различно. Не изключва идеята един ден да си отвори собствено бутиково магазинче с уникални модели, изработени от самата нея.

Пожелаваме и вдъхновение и наистина един ден наистина да има собствено магазинче за мечти. А до тогава,който желае може да види какво излиза изпод ръцете и сърцето й в сградата на Библиотеката. Ако искате да бъдете различни,  това е мястото и сега е моментът.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close