Боровец

Над 7 000 студенти ще празнуват на Боровец

В очакване сме на 8-ми декември. И тази година зимните курорти ще  се окажат привлекателно място за много от бъдещите висшисти. Вероятността от инциденти е голяма. По този повод ОДМВР- София е предприела превантивни мерки, свързани с осигуряване на обществения ред в к.к. Боровец по време на студентския празник.

Мобилизирани допълнителни полицейски сили от отделите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност в областната дирекция с цел недопускане и предотвратяване на престъпления. Съдействие ще им оказват техните колеги от Районните управления „Полиция” в  Ихтиман и Костенец.
За дните от 7-ми до 9-ти декември са направени общо 7 639 резервации в 23 хотела, намиращи се в к.к. Боровец и Мальовица. В тази връзка полицейските служители са провели срещи със звената за самоохрана на хотелите и нощните барове, на които са набелязани съвместни мерки за взаимодействие с цел повишаване бдителността и организиране на пропускателния режим в заведенията. Координирани са и начините за бърза връзка и взаимодействие с полицията.
На 5 и 6 декември служители на икономическа полиция, съвместно с представители на Областна дирекция по безопасност на храните, инспектираха търговските обекти с цел недопускане продажба на хранителни стоки с изтекъл срок на годност. Всички ресторанти и заведения, резервирани от студентите за празника им, ще бъдат подложени на стриктен контрол относно условията на съхранение и приготвянето на храните, спазването на  хигиенните норми и санитарните правила за работа.
За гарантиране  на обществения ред в дните около 8 декември са взети контролни мерки за засилена охрана  в районите, където са съсредоточени голям брой празнуващи студенти. Полицейските екипи са в готовност да осъществяват засилен контрол за недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата, Наредба №1 на община Самоков, както и за предотвратяване на евентуални престъпления.
Взети са всички необходими мерки за недопускане на лица, носещи огнестрелно оръжие в местата за провеждане на студентски празненства, както и употребата на пиротехнически изделия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close