Местен бизнес

На детско парти в „Лабиринт”

  Детето ви има рожден ден и не знаете къде да го отпразнувате? Със сигурност не са много местата, на които то може да се почувства специално. Налага ви се да свършите нещо спешно и няма на кого да оставите малкия човек? Едно смело бизнес решение в тази насока са клубовете, предлагащи почасово гледане на малчугани и партита за рожден ден. В последно време те се радват на все по-голяма популярност. Ваня Малинова – управител на Кафе и детски парти клуб „Лабиринт” е от жените, дръзнали да поемат по този нелек път.
 „Идеите се раждат и когато има осигурено финансиране стават реалност” – разказа ни тя. Оказва се, че едно подобно начинание изисква значителни средства като инвестиция. „Трудно е на всички, не само на мен. Особено когато се слагат такива препятствия пред бизнеса като забраната за пушене на обществени места. На нас като заведение ни се отрази доста сериозно.  Въпреки това, с много труд и постоянство успяваме да се запазим и вече две години сме на пазара. Имаме редовни клиенти, които ни се доверяват”.
Началото на всяко ново нещо е повратен момент. Човек се лута в изобилието от примамливи предложения и се мъчи да направи правилния избор. За Ваня това не се е оказало чак толкова сложна задача. „Поръчките за оборудването на детския кът и доставката на съставните части станаха през интернет. Проведохме разговори с някои от по-големите фирми – вносителки. Събрахме оферти и се спряхме на най-доброто съотношение между цена и качество”.
  Незабравимо изживяване остава първото парти. „Беше в деня на издаването на обекта и имахме два часа да се подготвим. Ситуацията беше екстремна, но се справихме успешно”. Оттогава е минало доста време, почти две години. Малките момчета и момичета, които са играли и са се забавлявали в детския кът, вече не са толкова малки. Въпреки това, не пропускат всеки удобен момент да гостуват в „Лабиринт”. Парти клубът успява да ги спечели най-вече с доброто отношение и разнообразните игри, които предлага. „Винаги сме осъзнавали, че деца не се работи никак лесно, осъзнаваме го и сега.  Реших да рискувам и не съжалявам. Контактът с хората ми действа доста добре и ме зарежда с положителни емоции” – коментира управителката. Докато малчуганите се забавляват и трупат положителни емоции, родителите им могат да си отдъхнат на чаша ароматно кафе в съседното помещение. Това е била и една от идеите при създаването на кафе и детски парти клуб „Лабиринт”.  
  Да правиш бизнес в България не е никак лесно. ”Налага се да се справяме сами. Сериозни гафове не сме имали. Започваш и в последствие разбираш в какви води си нагазил” – разказва Ваня. Нещата се случват, но много бавно и с много търпение. Все по-труден става и подборът на качествен персонал. Споделя, че всеки ден е на линия с идеята да дарява радост и усмивки. Приема работата си като забавление, бизнес, сбъдната мечта, от времето когато синът й е бил малък.
  Рождените дни са много специални за децата и затова трябва да бъдат уникални. По желание на родителите идват аниматор или художник. Иновациите в детските кътове, където минават страшно много деца, са непрекъснати. Организацията на едно детско парти се оказва по-сложна от колкото в един ресторант. Самоковци са особена порода хора, а днешните деца са по-различни от някогашните свои връстници – не стават от компютъра, не знаят да играят, да общуват. „Ако ние сме си играли на въже и топка, те сега не ги знаят тези игри” – заключава амбициозната дама. Трябва да намериш правилния подход, за да им доставиш удоволствие. Основните съставки в тази рецепта са много любов и търпение.  

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close