ОбществоРегионалниСамоков

Момичетата от „Кати денс“ с изящни движения „разказаха“ какви ритуали има душата

Анна Манова

Момичетата от „Кати денс“ разголиха душите си на сцената и чрез силата и изяществото на движенията и красотата на танца споделиха с публиката различните ритуали на душата. Това се случи на сцената на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ и бе част от дванадесетия годишен авторски спектакъл, носещ названието „Ритуали на душата“.

Традиционно през месец май хореографът Катрин Митева подготвя по един танцов спектакъл, в който заедно с момичетата от студиото разказват някаква история. Това е своеобразна равносметка на изминалата година за тях.

Както сподели Митева годината се е оказала магична, защото са успели да спечелят общо 45 призови награди от национални и международни конкурси. Това са отличия не само за танцовото студио, но и за град Самоков. А нейните 12 ритуала за успех си имат имена и са състезателният отбор на „Кати денс“, с капитан Ренета Шукадарова. Рени направи своя бенефис на сцената след дълги и отдадени години на танца и школата.

По традиция всички от танцовото студио са наградени от своя ръководител за всеотдайността, дисциплината, мотивацията и постиженията заедно като един екип. А голямата награда – красива статуетка и безплатна тренировъчна година пък се дава на момичето, което се е отличило с постоянство и желание, а тази година това е Ивана Конярска.

Спектакълът „Ритуали на душата“ разказа за осем етапа, през които преминава женската душа, а сред тях са нежност, радост, гняв, вяра и непременно любов. С всеки ритуал по-възвишена става тя. Всеки ритуал я прави по-силна, по-независима, по-успяла, по-вярваща, повече обичаща. И това пътешествие е лично преживяване, но и пречистване. Грациите от студиото на Катрин Митева разказха различни истории посредством универсалния език на танца, а публиката не остана равнодушна и подкрепи с аплодисменти малките и големите момичета.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close