Произведено в Самоков

Мебелите – лукс, необходимост или начин да изразиш себе си?

Всеки човек мечтае да бъде обграден от уют и комфорт в дома си. Мебелите са съществена част от интериора на жилището. Подборът им отнема доста време като не е без значение дали ще бъдат закупени или изработени по поръчка. Самоковски предприемач – Румен Николов („Тотал Р-Р” ООД) се е заел със задачата да внесе усещане за топлина и удобство с мебелите, които изработва.        
Г-н Николов, за да започнеш частен бизнес се изисква смелост, инициативност, значителни финансови средства и доза риск. Вие лично как се решихте на подобна стъпка?
Взех категоричното решение да се занимавам със собствен бизнес, за да реализирам плановете си и задоволя потребностите си.


От колко време сте на пазара?
На пазара съм от дълго време, както с производствена дейност, така и с търговска. С мебели се занимавам от пет години.
Конкуренцията в този бранш е доста голяма. Какво се изисква за производството на качествени мебели?
Когато се използват качествени суровини и високотехнологични машини, процесът на работа се улеснява. Както във всяко едно производство обаче има и много трудности.
Решаващ фактор за успеха на всяко едно бизнес начинание е проявеният интерес от страна на купувачите. Вие на износ ли разчитате или на вътрешния пазар?
Разчитаме изцяло на вътрешния пазар.
По какъв начин успявате да задържите клиентите си?
Водещо при нас е личното мнение и виждане на клиента, което ние доразвиваме и обогатяваме с различни проекти и дизайни. Държим на коректност, точност и качествено изпълнение.
Много от предприемачите предпочитат големите градове. Вие защо избрахте Самоков?
Поради това, че тук съм се установил. Нямах голям избор.
Какво включват бъдещите ви планове, мислите ли за разширяване на производството?
В създалата се сложна икономическа ситуация се стремим да запазим позициите си на пазара, а за в бъдеще защо и да не разширим дейността си при условие, че има такава възможност.     

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close