Самоков

„МБАЛ-Самоков” ЕООД с дарение от „Българската Коледа”

За втора поредна година „ МБАЛ-Самоков” ЕООД е включена в списъка на лечебните заведения, които ще бъдат подпомогнати от кампанията „Българската Коледа”.Болницата беше одобрена от комисията към благотворителната инициатива, провеждана под патронажа на Президента на Република България и ще получи заявената медицинска апаратура. Новата придобивка е електронен конвексен трнсдюсер модел „AlocaUST9123”, произведен от „ HitachiAlocaMedical”.

Искането на болницата е разгледано от експертната подкомисия към „Българската Коледа”, включваща специалисти от Асоциацията по неонатология , Директора на Център „ Фонд за лечение на деца”, Националния консултант по педиатрия, представители на неправителствени организации, работещи в сферата на детското здраве, филантропията и защита на правата на пациентите.

  Ръководството на „ МБАЛ-Самоков” ЕООД изразява огромната си благодарност към институцията на Президента за дарението , което ще получи и което ще стане съществена част от оборудването на детското отделение в Болницата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close