Ски и зимни спортове

Мария Димова за 31-ви път национална шампионка

На 9-ти и 10-ти февруари в Чепеларе се състоя Откритото държавно първенство по сноуборд, в дисциплините гигантски и специален слалом, валидно за FIS. Участие взеха над 70 състезатели от България, Гърция, Турция и Словакия.
  В събота се състоя гигантският слалом, в който победителка и шампионка на България стана нашата съгражданка Мария Димова. Втора остана Теодора Пенчева. При мъжете втори е Иван Ранчев. Всички те са от самоковския спортен клуб „Ледени ангели”. Това е 11-та титла за Мария в гигантския слалом.
  В неделя се състоя и специалният слалом. Победител отново стана Мария, втора остана Теодора Пенчева. При мъжете 1-ви е Иван Ранчев. Така за 31-ви път Мария е национална шампионка. 11 от тях в гигантския слалом, също толкова в специалния  9 пъти в паралелния слалом.
  Два дни преди това, нейният син Атанас, който е само на 6 години, спечели първия си златен медал в ските. Това стана на Откритото държавно първенство по ски в Осогово. Между другото, това не е първият медал за малкия Наско. Той има и 4 медала по плуване, между които и златно отличие, спечелено на състезания в Пловдив. Талантливият състезател практикува няколко вида спорт. През зимата кара ски и сноуборд, а през лятото запълва времето си с футбол (в „Ботев”- Пловдив), плуване, бойни изкуства, мотокрос, водни ски, сърф, уиндсърф, уейк борд, ветроходство и тенис на корт. Треньор на Наско в ските е Александър Марков, благодарение на който много деца от Самоков постигнаха доста добри резултати в ски спорта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close