Култура

Малки ученици с “огнени стъпки”

Месец след това, децата настояват да продължат да танцуват заедно. Правят се кастинги за прием на нови членове на групата и такива са приети от тогавашните четвърти класове. Малко след това се прави и конкурс за избор на име на групата. Даниела Секулова печели конкурса с предложението си Firesteps(“Огнени стъпки”). Интересът на членовете на групата се поддържа и с честите вътрешни конкурси с различна тематика. Победителите винаги са поощрявани с материални награди и грамоти. Изборът на музиката също е на самите ученици, като танците им са модерни с привнесени народни елементи. Децата сами проявяват интерес да си измислят танци по двойки и тренират в почивните си дни, а на самите тренировки, който обикновено са два пъти седмично, показват какво са направили.

Децата имат участия в концерти на градско ниво, на спортни прояви, в предавания на канал „Рила”, както и на коледния бал на Ротари клуб – Самоков в х-л „Самоков” – Боровец.

“Ентусиазмът и желанието на учениците да танцуват са големи. С нетърпение очакват дните, в които имат СИП – Модерни танци. В моментите преди концерти, те танцуват всеки ден, без изключение. Такъв е и настоящият период. Тренират усилено за предстоящия на 17 май концерт в Читалище-паметник „Отец Паисий”, където ще демонстрират, както индивидуалните си изпълнения, така и групови“, подчерта Боряна Спасова.

В момента в групата има 22 ученици от втори до осми клас, като нови желаещи да бъдат приети в групата не липсват. Това, разбира се, ще се случи с нов кастинг през новата учебна година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close