Забележителности

Магията на Крушунските водопади

Екипът на „Самоков”365” предприема редица пътувания до бележити туристически дестинации, за да е посланик на добрите идеи към нашия град. Казват, че колкото повече се движиш и излизаш от населеното си място, толкова повече се обогатяваш. Това е и нашата идея- да излезем да видим, после да разкажем за  работещата практика, за това как нещата се случват по други места, за това доколко туризмът е туризъм или бледа имитация.. Все пак, за да сме консуматори, трябва да сме измислили и „чалъм”.
Питате се къде е раят? Ние вече намерихме отговора – частици от него са пръснати из цяла България и безспорно едно от тези неземно красиви места се намира в близост до село Крушуна. Насладата при вида на водопадите, носещи името на селището, може да съперничи на удоволствието, което човек изпитва сред на някоя тропическа местност.
В северната част на Деветашкото плато, на 34 км. от град Ловеч, се намира най-голямата водна каскада в страната – Крушунски водопади (Маарата).

Системата е изградена от бигорови скали, много прагове и водни басейнчета. Обособените екопътеки дават възможност на посетителите да наблюдават отблизо играта на ледените води по покритите с мъх склонове. Зеленината и чистият въздух създават усещане за свежест, а гледката, откриваща се от най-високата точка на водопада, е достойна за платното на не един художник.
Успяхме ли да ви убедим, че райските кътчета в България не са мираж? Най-вероятно не. Думите не са достатъчни, магията на Крушунските водопади трябва да се види, да се почувства, да се изживее.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close