Обща категория

“Mаратон на четенето” за дванадесети път в Самоков

Анна Манова
За даванадесета поредна година Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” се включва в националната кампания „Маратон на четенето”.  Организаторите приканват всички желаещи да вземат участие в инициативата „Сподели радостта от четенето”, като заедно се потопят в необятния свят на книгите и преминат през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура. Не случайно Самоков е получил своето достойно място като най-четящ град.

Официалното откриване на „Маратон на четенето” ще бъде на 31 март от 11:00 часа в централната библиотека. Стартът на кампанията ще бъде даден от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев и председателя на ОбС Силвия Стойчева. Участие в четенето ще вземат членове на журналистическото дружество, учители, ученици и общински съветници. Всички те ще четат откъси от произведения на Емилиян Станев.

„Маратонът” ще продължи през целия месец април, като в неговата програма са заложени различни теми, срещи и разговори, разпределени в различни възрастови категории. Идеята е в инициативата да се включат малки и големи любители на книгите, четенето и историите.

На 6 април от 14:30 часа във филиал IV квартал учениците от ОУ „Кирил и Методий” ще четат прикази от Елин Пелин. На същия ден от 17:30 часа в централната библиотека писателят Родислав Стефанов ще представи романа си „Поклонникът от Сантяго”. Между 10-13 април деца ще четат на деца. Децата от клуб „Приятели на библиотеката” ще четат приказки в детските градини. На 18 април в детския отдел на библиотеката ще се проведе литературно четене, посветено на 115-годишнината на Ангел Каралийчев. „Четящо кафене” е предвидено за 19 април /10-12 часа/, когато ще се четат откъси от книги в клубове и кафенета. На 24 април в детските отдели ще се проведат „Азбучните приключения на играчките” – любимите играчки ще нощуват в библиотеката. А в края на месец април /27.04/ от 17:30 часа в централната библиотека писателят Христо Стоянов ще представи новия си роман „Разпад”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close