Култура

„Лято в библиотеката” приключи

 

Програмата „Лято в библиотеката” стартира на 1 юли и приключи на 31 август. Цялото  лято библиотеката в IV район е арена на различни занятия. Децата са се потопили в тайнството на библиотеката- учили са се да търсят книги във фонда по сигнатура и класификационен индекс, да готвят, да играят хоро, да правят прически. Част от програмата  е проектът „Изгубеното наследство на Самоков”,  който, както се изрази Албена Ихтиманска, Главният библиотекар, се заражда от вестник „Самоков 365”, на чийто страници за първи път се заговаря за къщите, паметници на културата.  Крехката възраст на участниците /от 6 до 13 години/ не им пречи да покажат завидните си умения.

Децата са работили в сътрудничество с краеведа Мария Йончева. Благодарение на  това са успели да издадат едноименна брошура и да заснемат филм.

Всички деца, които са взели участие в програмата са читатели на библиотеката. Програмата „Лято в библиотеката ” се извършва със съдействието на  „Глобални библиотеки”, библиотечните специалисти също са преминали обучение по тази програма.

В последният ден от библиотечното лято, децата показаха всичко, което са успели да научат. Много танци  и нови умения бяха показани на гостите и стана ясно как успешно могат да се съчетаят сръчни ръчички с радостта от четенето и като връх на това да го направим сред природата! Все дейности от „Лято в библиотеката”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close