Забележителности

Лека атлетика – обзор на сезона

Изминаващата 2012г. беше изключително успешна за Спортен клуб  „Рилски атлет”, който е един от водещите клубове в Обединен спортен клуб „Рилски спортист”.
  Ивана Аджова, Веселина Алинска, Симона Терзийска, Каролина Аджова, Миглена Петрова, Камелия Иванова, Симона Благоева, Ивана Христова, Цветелина Бармова, Габриела Малинова, Ивана Дамянова, Емануела Тодорова, Елен Благоева, Вивиан Кръстева, Елизабет Крамарска, Даниел Гиров, Петър Петров, Радосвета Петрова и Цветан Ласкин с треньори Костадин Чифлиджанов и Любослава Николова са хората, които донесоха призови места и множество медали за родния клуб.
  Както във всички отбори, и тук има звезди, блестящи по-силно от други. В този случай това са състезателките, грабнали по няколко медала през тази година.
  Това са Ивана Аджова и Веселина Алинска, които дърпат отбора напред и провокират всички останали да се трудят още по-усилено. Тази здравословна конкуренция е стимулираща за състезателите и е една от основните причини клубът да върви напред, не бива да подценяваме и труда и таланта на състезатели и треньори. А от завръщането на Любослава Николова, този път като треньор, се отбелязва голям напредък. Тя сякаш вдъхна нов живот на клуба и заедно с Костадин Чифлиджанов направиха екип, който тепърва ще създава лидерите на страната в леката атлетика.
  И така равносметката за тази година:
-четвърто място – Балкански игри (Ивана Аджова)
-шест шампионски титли ( Ивана Аджова – 400 и 800м в зала, 300м крос-кънтри, 800м на открито, 800м в горната група; Веселина Алинска – 2000м крос-кънтри)
-два сребърни медала ( Ивана Аджова – 400м; Веселина Алинска – 800м)
-три бронзови медала (Веселина Алинска – 400м на открито, 400 и 800м в зала)
-две четвърти места (Симона Терзийска – 800м; Каролина Аджова – многобой в зала)
-едно пето място (Симона Терзийска – 2000м крос-кънтри)
-три шести места (Веселина Алинска – 400м; Симона Терзийска – 400м и 800м)
  Похвално е, че вече имаме състезатели в дисциплините – хвърляне на гюле и копие, като подготовката на децата води Любослава Николова.
  Клубът завършва сред най-добрите 30 в страната от 112, което от своя страна е показателно за работата, която се върши в него и добрата подготовка на състезателите, която се провежда в добри условия, като състезателите ще имат възможността да заминат на лагер, за да се подготвят за предстоящите състезания в зала през февруари.
  С успешното завършване на състезателната година младите таланти доказаха, че Самоков има своето място на сцената на леката атлетика, дано през следващата затвърдят мястото си като част от елита на България.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close