Ски и зимни спортове

Купа “Чамкория”

През изминалата седмица се проведе десетата поред надпревара за купа „Чамкория”. От 12-ти до 15-ти март с много емоции и настроение 160 участници премериха сили, за да покажат кой е най-добър със ските. Организатор отново беше Ски клуб “Чамкория“.
  Самоковските деца  затвърдиха мястото си сред най-добрите в България и дадоха надежда, че градът на белите спортове има своите млади таланти.
  Първият ден от надпреварата беше за най-малките участници – 6-12-годишни. Дамяна Йовчева, Габриела Стоянова и Ева Вукадинова от „Рилски скиор” останаха съответно 7-ма, 14-та и 15-та. Победителка при децата родени 2001-2002 стана Елеонора Досева от СК „Мотен”.  
  При момичетата 2003-2004 година най-бърза беше Юлия Златкова от СК „Мотен”, в тази възраст нямаше представителки на самоковските клубове.
  За сметка на това, първите две места при най-малките спечелиха  момичетата на СК „Чамкория” – Бояна Радева и Моника Метларова бяха най-добри и не оставиха шанс на другите момичета.
  При момчетата от същите възрастови групи самоковските представители бяха повече освен СК „Чамкория” и СК „Рилски скиор”, тук се включиха и деца от СК „Ледени ангели”. Всички момчета се бориха мъжки, но стълбицата бе малка да ги побере, а състезателите на банскалийския  СК„Юлен” взеха всички първи места.
  При най-големите –  12 и 11-годишните победител стана Георги Ергин от СК „Юлен”, а Антон Томов от „Рилски скиор” остана на секунда след него и спечели среброто.
  При родените през 2003-2004 година състезателите на „Юлен” окупираха първите три места и не позволиха на никого да се намести между тях.
  При най-малките от 6 до 8 години победител отново бе от Банско. Иван Кузманов от „Юлен” беше само с 30 стотни от секундата по-бърз от нашето момче Атанас Петров.
  През втория и третия ден на пистата бяха децата между 14 и 16 години. Надпреварата се проведе в 2 части – гигантски слалом и слалом.
  При момичетата младша възраст най-бърза и в двата старта беше Гергана Заднепровска от „Витоша ски”, тя взе и купа „Чамкория”. Представителката на „Чамкория” Ивелина Крумова даде 5-то време при гигантския и 2-ро при слалом, но двете първи времена на Гергана не й позволиха да се бори за първото място.
  При момичетата старша възраст и в двата дни тройката не беше променена. Най-бърза беше Михаела Кехайова от „Юлен”, след нея се класира съотборничката й Даниела Елинова, а представителката на „Чамкория” Лорита Стоименова даде трето време и в двата дни.
  При момчетата младша възраст Венчо Дамянов от „Юлен” не остави шанс на останалите и взе купата, като даде най-добро време и в двата дена.
  При най-големите (момчета старша) Алберт Попов беше най-бързият при гигантския слалом и слалома и добави още една купа във витрината си.
  Нашите момчета не успяха да се класират между тримата най-бързи, но за да има победители трябва и някой да загуби. Дано в следващите състезания докажат своите сили и ни зарадват с медали.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close