Ски и зимни спортове

Kрасимир Анев и Мирослав Кенанов с добри класирания на Европейското

  Европейско първенство по биатлон в Банско. Всички очаквахме състезанието с голямо нетърпение. Публиката успя да се наслади на белия спорт, да наблюдава част от големите имена и да подкрепи своите състезатели, а спортистите чакаха момента да се докажат на българска земя. Това, обаче, беше трудна задача. В България остана само един медал- бронзът на Красимир Анев.
  Дали като лошо или като добро се определя представянето на българите не може да каже, като се имат предвид условията, в които тренират. Те са истински герои, че постигнаха и това. Няколко класирания в десетката и 4-то място на смесената щафета.
Нашите момчета Красимир Анев и Мирослав Кенанов се представиха повече от добре и показаха за пореден път, че Самоков все още има място на картата на градовете, които дават на България добри биатлонисти. Анев донесе единствения медал на страната ни от това първенство.
  В първия си старт той спечели бронз в индивидуалната надпревара на 20 км, като пропусна само две от мишените. На спринта (10 км) не можа да се справи толкова добре и остана 18-ти , а на преследването остана 10-ти.
  Мирослав Кенанов също направи добри класирания. Той остана 25-ти на 20 км, като това беше и най-предното му класиране. При преследването беше 34- ти, а на спринта 37- ми. Това представяне не е никак лошо с оглед на това колко са стартиралите и ситуацията, в която се намира българският спорт.
  Тези момчета заедно с Владо Илиев, Михаил Клечеров и Иван Златев градят историята на мъжкия биатлон и можем да ги поздравим и подкрепяме, доколкото е възможно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close