Култура

Комедията “Сводници” разсмя публиката

След “Покана от Париж” и “Плаващ остров в частно море” Младежката театрална студия към Читалище–паметник “Отец Паисий–1859” представи пред самоковската публика комедията “Сводници”. Неин автор е известният сценарист и от скоро писател Иво Сиромахов. И този път младите таланти, с помощта на Васил Михайлов, не изневериха на стила си и подбраха нещо подходящо за възрастта им и актуално за времето си. Отново не липсваше свеж хумор и закачки, съпроводени с танци. Това определено направи сцената по-динамична и не позволи на публиката да скучае. Младите актьори показаха своите способности като някои от тях успешно се превъплътиха в повече от една роля. За това, че се справяха успешно и че посланието беше разчетено показаха аплодисментите по време  на представлението.
  За хореографията и музиката се бяха погрижили Ралица Стоянова и Боян Белокапов, постановката е на Васил Михайлов, а адаптацията на Пантелей Гаврилов. Главните роли бяха поверени на Катрин Митева и Анри Хаджийски. Като за Катрин това е дебют в театралното поприще.
  С лекота изиграха ролите си и останалите участници в комедията – Пантелей Гаврилов, Бисер Боянов, Мирела Иванова, Цветелина Пешкова, Кристиян Гочев, Васил Михайлов, Румяна Момчилова, Красимира Пешкова, Габриела Василева и Манол Мурджев.
  Всъщност “Сводници” е ситуационна комедия, характерен стил за Иво Сиромахов. Неслучайно познатото комедийно шоу “Младост 5” е пак по негова идея. Основната разлика между двете е, че в “Младост 5” актьорите се базират на пълна импровизация. Докато тук си личеше старанието и дългите репетиции на младите таланти на Самоков.
  Оригиналният вариант на комедия “Сводници” се състои от 8 разказа. Като тук Васил Михайлов и Младежката студия решават да разкажат 4 от тях. Основна причина да скъсят постановката на половина е, дължината на комедията. Сюжетът се върти около едно младо семейство, което решава да отвори агенция за запознанства под името “Ромео и Жулиета” и от първия ден започват интересните им приключения с желаещите да срещнат своята половинка. Пред съвременните сватовници няма граници в постигането на целите, от тук се раждат и множеството недоразумения и комични ситуации, в които героите изпадат. Няма да ви разказвам повече, отидете в салона на читалището и се пренесете в света на “Сводници”, няма да съжалявате.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close