Седмицата

Коледният бал на „Ротари клуб”

Хотел „Самоков” събра на първото за сезона светско събитие. Президентът на клуба Райко Масларски посрещаше 200- тата си гости си в ресторант „Самоков”.  На мястото на събитието можеха да се видят лица с калибъра на величия в спорта като Йорданка Благоева, Мария Димова,  председателя на комитета по финансите на „Ротари”  Нина Митева, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Ирена Коцева, общински съветници, депутатите Цветан Сичанов и Михаил Михайлов. Гост на събитието беше и топ журналистът на bTV Светослав Иванов.

 С поредния си благотворителен бал „Ротари” затвърди традицията си по отношение на благотворителността, а самото събитие е придобило известност със своя блясък.

 Участието на гостите на бала в тази инициатива се изразява в събирането на пари, които отиват във фонд на „Ротари” за борба с полиомиелита, една много сериозна болест. „Ротари интернешънъл”  участва изключително активно в борбата с нея. Клубът на „Ротари”  в Самоков всяка година събира около 2000 долара за тази кауза.

Отличените тази година ротарианци са Райко Масларски, настоящ президент на клуба, Иво Масларски и Христо Рангелов. Поредицата изяви, с които клубът може да се похвали тази година са свързани с културата и социалния живот на града.  Част от паричните средства „Ротари клуб”  раздава на училища- ОУ”Христо Максимов” и  СОУ”Отец Паисий”. За  следващата година  част от дейностите на „Ротари” предвиждат поставянето на барелеф на доктор Чакалов  и на Христо Йончев- Крискарец. Дотук ценна връзка клубът е установил с Френския културен център.

Райко Масларски заяви, че като ротарианци и като общински съветници, те имат амбиции да бъдат различни и да поемат отговорност за по-смели решения, което е доказателство за демократичността на нашето време.

Традиционни за баловете на „Ротари” е томболата и търгът на картини от Петър Папукчиев, Коста Стамов, Лилия Стоянова и Милко Божков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close