Култура

Кога в Читалището ще бъде топло?

Въпросът с отоплението на Читалище-паметник „Отец Паисий” продължава да стои отворен.  Сигнал за това получихме миналата седмица, след като в средата на месеца там гостува театър „Искри и сезони”. Тогава посетители на постановката се оплакаха, че в залата е било изключително студено. Потърсихме за коментар председателят на читалищното настоятелство Стоян Пашов, който каза следното:

„Въпросът с отоплението на големия салон на Читалището е  един от нерешените въпроси. На 13.11.2012г. отоплението беше пуснато през целия ден и работи без прекъсване, но има явно някакъв проблем, свързан още с изграждането, защото с наличните радиатори в салона (въпреки че те са горещи) почти не се чувства топлина. Освен това, сцената е отворена изцяло в горната й част и цялата топлина от салона се поглъща там. Правили сме много консултации през годините, но засега решение не е намерено. Точно на 13.11.2012г. установих контакт с техническия директор на НТ „Иван Вазов”, с когото ще се среща с идеята  да изпрати специалист, който може да каже как точно се отопляват такива големи салони. До момента са ми казвали, че трябва да се поставят още радиатори, че трябва да се направи вентилация с горещ въздух и други подобни, но никой не е предложил конкретно (и гарантирано) решение. Пак повтарям, че за мое най-голямо съжаление въпросът продължава да стои открит и продължаваме да работим по него”

„Самоков 365” ще продължава да следи развитието по темата и ще ви уведомяваме при следващите стъпки, които ще се направят за разрешаването на тази неприятна ситуация, имайки предвид, че зимата вече чука на вратата ни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close