ОбществоРегионалниСамоков

Кметът на Самоков бе избран за председател на Постоянната комисия по обществен ред към НСОРБ

„Самоков 365“

Инж. Ангел Джоргов бе избран за председател на Постоянната комисия по обществен ред, безопасност на движението и защита при бедствия към Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ на проведеното днес учредително събрание.

На заседанието, членовете на комисията към НСОРБ бяха запознати с отчета на дейността ѝ през изминалия мандат и се обсъдиха актуалните предизвикателства, свързани с организацията на движението в общините.

„Благодаря за оказаното ми доверие и искам да подчертая, че предмета на дейност на тази комисия ме ангажира много. В община Самоков активно работим в тази насока. Още от началото на 2024 г. създадох комисия по безопасност на движението и възложих да се направи оценка на сегашното състояние на пътната сигнализация и започваме подготовка на план за пътната безопасност в община Самоков. За мен това е приоритет, защото спасява животи. Опазването на обществения ред ще гарантира сигурността на гражданите, за което също имам идеи, включително създаване на общинска полиция, които са в процес на изпълнение“, подчерта градоначалникът.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close