Злободневно

Как да подберете прическата и грима, за да бъдете принцесата на бала

 Не остана време до абитуриентските балове. В момента тече трескава подготовка по оформяне на последните щрихи около така очаквания ден. Това е време, в което всеки иска да покаже най-доброто от себе си. За момичета този ден е от особена важност, защото си мечтаят за него и си изграждат една цялостна представа за това какъв тоалет да изберат, каква прическа да си направят, как да съчетаят грима и в същото време всички тези детайли да се напасват така, че да се получи нещо наистина грабващо окото. Всяко едно момиче мечтае да бъде принцесата на своя бал, а самият ден неповторим.
Роклите вече са избрани, обувките са купени, готови са и аксесоарите към цялостната визия. На финала остават само прическата и гримът. За да бъдете ослепителни на собствения си празник, е добре да се вслушате в мнението на специалистите относно тенденциите и новостите. Те са хората, които могат най-точно да посъветват индивидуално всяка от вас на какво да заложи и какво да избягва.
  Илиана Стоимирова е професионалист, доказал се в способностите си през годините. Занимава се с фризьорство и професионален грим. За поредна година тя ще откликне на желанията на абитуриентките и на това да те да бъдат максимално естествени, но в същото време специални.
  В два поредни броя тя ще отговори на това към какво е добре да се насочат бъдещите абитуриентки при подбора на прическа и грим.
  През годините нагласите и възгледите се сменят. Ако преди около 10 години прическите бяха по-вдървени и по-стандартни, сега се усеща едно раздвижване в дължини, бретони и цветове. Забелязва се тенденция от няколко години да се копира стилът на един познат български жанр. Да се “преписва” цялостната визия на изпълнителките, като се започне от роклите, мине се през прическите и се стигне до грима. Важно е момичетата да са наясно, че това са сценични похвати. И те не биха стояли добре на едно младо момиче, което е само на 18 години. Преди няколко години изкуственото удължаване на косата, т.нар екстейшъни, не бяха на мода или поне не бяха нашумели така. Днес те са предпочитани като част от цялостната прическа. Като аз съветвам момичетата, които имат красиви и плътни коси, да не прибягват до тях. Една голяма част от абитуриентките гледат в интернет и избират различни прически, това безспорно е голяма възможност да се види нещо ново и по-различно.
  За мен, като професионалист и човек с опит, мога да кажа, че е важна цялостната визия на даденото момиче. Първо един фризьор трябва да види тоалета и спрямо него да избере прическата. Като от особено значение е и начинът, по който иска да изглежда и се вижда самата бъдеща абитуриентката. Оттук нататък думата има специалистът – да насочи кое е подходящо и кое не, както и какво е необходимо да се подчертае или прикрие. Мой съвет е прическата да се обмисли поне два месеца по-рано, за да няма неприятни изненади на финала.
  Ако роклята например е с отворен гръб, добре е той да бъде акцентиран, в такъв случай е за предпочитане косата да е вдигната. Но дали ще е така зависи от това дали на съответното момиче му отива подобен тип прическа. Тук вече говорим за индивидуалност. Хубаво е ако се поставят аксесоари при правенето на прическата, те също да бъдат издържани и съобразени с тоалета. Ако има перли по роклята, могат да бъдат поставени такива и в косата.
  Тази година, както няколко подред, на особена почит са буклите в различни разновидности. Те подхождат за всеки случай и отиват почти на всяко лице. Някои девойки залагат на кокове, но те са по-малък процент. Аз ги препоръчвам, защото и коковете могат да бъдат младежки и свежи, отговарящи на възрастта им. Подходящи за абитуриентките и модерни са раздвижените прически с бретони.
  Аз лично съветвам момичетата да се стремят към възможно по-естествения вид на косата. Коса, в която да има въздух, свежест и живот – това е моята запазена марка. Нека момичетата да се доверяват на специалистите, за да бъдат ослепителни на своя бал.
Прическата, гримът и тоалетът трябва да обрисуват цялостна красива визия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close