Слайд категория

Kандидатстваме по програма “Сигурност”.

samokov municipalityМинистерството на труда и социалната политика, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи, стартира нова програма – Национална програма „Сигурност“. Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Както нееднократно писахме и алармирахме проблемът със сигурността на хората на територията на самоковска община е изключително належащ, заради пълзящата битова престъпност. Община Самоков е в челните редици на най-засегнатите общини на територията на цялата София област с високата си безработица и ексалиращата престъпност.

Предвижда се кандидатстването да е за 150 места, които да обхванат всичките села, вилните зони и курортите. Ако бъдем одобрени, хората, които ще се занимават с охранителната дейност ще се насочат към опазване на селскостопанската продукция, горските площи и най-вече върху плачевното състояние на гробищните паркове с перманентното посегателство върху тях. Тяхна задача е да уведомяват РУП за нарушения, бедствия или аварии

Наетите ще са заети за срок от 8 месеца, а те територията на цялата страна се предвиждат разкриването на 5000 работни позиции по програмата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close