Седмицата

Извършиха уникална операция в „МБАЛ-Самоков”

На 14.11.2012г., в Хирургичното отделение на „МБАЛ-Самоков”ЕООД беше извършена оперативна интервенция на 64-годишна жена.

Пациентката е с дългогодишни оплаквания от подуване на корема и болки. След направени изследвания /скенер/, е установено наличие на солидна туморна формация с диаметър-35см. След проведена подготовка, болната е оперирана, а 5- килограмовото образувание,отстранено. Оперативната интервенция е извършена от екип в състав професор д-р Гено Киров- консултант към „МБАЛ-Самоков” ЕООД, д-р Стойчо Гълъбов –началник на Хирургично отделение, д-р Крум Сакалийски –хирург, д-р Илко Асенов- анестезиолог, м.с.Захаринка Йовчева – операционна медицинска сестра, ст.м.с. Катя Маркова- анестезиологична сестра.

След проведената уникална операция жената е в много добро общо състояние, в момента се раздвижва и се подготвя за изписване.

Ръководството на болницата изразява, своята огромна благодарност за високия професионализъм на екипа и за високото ниво и качество на извършената медицинска дейност.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close