КултураОбществоРегионалниСамоков

Изложба представиха учениците от школата на Бойко Павлов

Анна Манова

Изложба на картини, рисувани в продължение на три години, представиха малките творци от школата по изобразително изкуство на Бойко Павлов. В нея се включиха общо 37 участници, с платна събрани под общото мото „От другата страна на дъгата“. Картините са подредени във фоайето на Художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ и може да бъде видяна в рамките на месец април.

„Основното, което черпим като енергия и сили за творчеството си, това е отвъд невидимия свят, от който всички тези цветове и красоти стават реалност“, каза ръководителят на школата Бойко Павлов. И сподели, че неговото най-голямо желание е всички, които съзерцават изложбата да открият в картините света, който ни заобикаля.

Официалното откриване направи главен експерт „Култура“ към Община Самоков Пепа Георгиева. Тя каза, че Бойков Павлов е човек, който учи децата на различни техники и красоти.

Малките художници получиха грамоти и подаръци от кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов. Той поздрави децата, като каза, че неслучайно градът ни е известен като град на зографите.

„Поздравявам всички деца и приятно съм изненадан, че те са нарисували такива прекрасни картини“, посочи още той.

Официалното откриване бе съпроводено и от децата от спортен клуб по художествена гимнастика „Джорджия“. Те поздравиха присъстващите със свое съчетание. Част от гимнаситчките посещават школата по изобразително изкуство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close