Самоков

Избират фирми за автобусните превози

Във вторник стартира обявената от Община Самоков обществена поръчка с предмет:  „Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканска транспортни схеми съгласно маршрутни разписания”. Съгласно определените критерии, общата й стойност не трябва да надвишава 1 312 173 лева с включен ДДС. Процедурата ще се изпълнява по 38 обособени позиции, съгласно маршрутни разписания. Обект на внимание са автобусните линии от междуградския транспорт – София, Ихтиман, Костенец, Сандански и курсовете за селата в общината.

Комисия с председател Васил Сайменов се събра в Заседателната зала на Общината, за разгледа подадените предложения по реда на тяхното постъпване. Сред присъстващите бяха представители на фирмите – превозвачи, експерти от общинска администрация, Николай Николов – общински съветник и адвокат Виктор Тодоров  -външен експерт. Съгласно предварителните финансови условия, изпълнителят получава субсидия в размер на действително изминатия пробег по разписание за извършени високопланински и градски превози. Тя се изплаща след всяко тримесечие. Предвидена е също така ежемесечна компенсация за издадените карти на редовни пътници, които  ползват преференции при пътуване.

Обичайно, процедурата за превоз на пътници предизвиква широк обществен отзвук и вълна от недоволство. Вероятността тази ситуация да се повтори за пореден път са доста големи, особено ако се намесят фирми, които не са от Самоков. Това, че едни линии са по – доходоносни от тези до отдалечените места е другият момент, който може да се окаже ябълката на раздора  31-ви март 2013 г. е крайният срок за класиране на офертите. Критериите, които ще бъдат взети под внимание са възрастовият състав на автобусите(40% от оценката на кандидата) и цената на билета за единично пътуване по цялото направление(60%). Ние ще продължим да следим темата и да ви информираме своевременно за развоя на събитията от страниците на вестника.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close