Култура

Хроника на едно културно лято Младежки дом Самоков

Традиционно всяко лято Младежкият дом в Самоков подготвя различни занимания за малките жители на града. Организира детски шоу – програми на открито под надслов “Ваканция, здравей!” Месеците юни, юли и август бяха наситени с усмивките на малчуганите, които можеха лесно и бързо да се включат в различни конкурси за красота, за най-добър кулинар, за рисунка, викторини и игри. Водещ на всички занимателни дни беше Латинка Щъркелова.
Наред с това бяха организирани и редица турнири по тенис на маса под ръководството на Валери Пенчев и Георги Големинов. Председател на клуба е Кирил Москов, който осигурява купите за първенците.
Читалище “Любословие – 2009”, което също е към Младежкия дом се представи подобаващо, като взе участие в най-престижния театрален фестивал “Каварна – 2012”, където участниците получиха грамота и подарък.
Група “Liberty”, които също са към Младежкия дом, взеха участия в рамките на празника на града, организирайки младите таланти от различни области да се изявят, да покажат какво умеят. По този начин празникът на града имаше един по- различен облик и даде шанс на талантливите деца да пеят, танцуват и да се забавляват. За втора поредна година по тяхна инициатива се организира младежки фестивал “Ритъмът на планината”, който се състоя на 22.09.12 г. и събра групи от цялата страна на една сцена в нашия град.
Успешен беше летният сезон й за група “Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков и в състав – Любослава Кьосева, Надя Миткова, Ваня Делибашева, Цветан Ангелов. Участията за тях започнаха още от първата седмица на май, когато се представиха на Международния фестивал “Море и спомени”, състоял се във Варна. Там са се състезавали с групи, представители на Русия, Турция, Израел, Украйна, Грузия, Македония. Само да припомним, че миналата година са преборили конкуренцията, взимайки трета награда. На 09.06 – 10.06.12 г. са се представили в Хасково на ”Фестивал на старата градска песен”, където без колебание взимат първа награда. Следва още една първа награда от “Шести национален фестивал на старата градска песен “, провел се в град Кюстендил на 01.09 – 02.09.12 година. За себе си те споделят, че отиват на фестивал само ако са добре подготвени и само за първа награда. Определят изминалата година като много благодатна за тях, с изяви и извън нашата община. Това, което сега им предстои е участие на самоковска сцена – съвместен концерт с група “Лунни лъчи”, която навършва 10 години. Концертът ще се проведе на 28.09.12 година от 18:30 часа в читалището. Поканени са всички, които симпатизират на двете групи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close