Злободневно

Грозното лице на Боровец

  Доста непривлекателен и негостоприемен е зимният курорт Боровец за своите туристи, особено за българските такива. Цените, както всяка година, са високопланински. Дори чужденците вече реагират странно при вида на едно меню, при все че приемаме стандарта им на живот за пъти по-висок от нашия. Освен това обслужването не е на необходимото ниво, отдавна то е сведено до това да се вземат по някакъв начин парите на туристите. Цените на ски ур

оците, по неофициална информация, на час варират между 50-60 лв. Съвсем настрана остават цените на дрехи, козметика и храна ( един дюнер, например, е 6 лв.) – те се ръководят от принципа “Ден година храни”.
   Наред с това, накъдето и да обърнеш виждаш препълнени кошчета с боклуци, които съвсем прилежно се „движат” навред около преминаващите. Крайно неестетична и отблъскваща гледка за човек, който за първи път стъпва в курорта, пък и не само. Такова е лицето на Боровец. С всяка година потокът от туристи се пренасочва. Една от основните причини е слабата реклама на курорта и слабото му поддържане в добър вид. Вярно, че пистите са на добро ниво, прави се изкуствен сняг и оправданието, че все пак хората идват да карат ски… но преди пистите, те слизат от автобусите и първото, което виждат е множеството бродещи кучета и липсата на чистота. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close