Злободневно

Гримът – довършващият щрих на цялостната визия

  За всяко едно момиче абитуриентският бал е начин да изрази себе си, своята собствена красота и индивидуалност. Това се получава, когато съответната девойка е подбрала точните за нея тоалет, прическа и грим. В същото време е важно те да отговарят на младостта и свежестта на едно момиче само на 18 години. Гримът е последният завършващ щрих на цялостната визия. Ако той е добре направен, спрямо индивидуалността на момичето, няма как да не привлече погледите на всички около себе си.
  Илиана е  отличена с първо място от Международен конкурс за прическа и красота. Тя е професионалист в областта, гримирала доста от популярните личности в страната. Тя ще ви насочи на какво да заложите и какво трябва да избягвате, за да сте ослепителни.
  Както при подбора на подходящата прическа е важен първо тоалетът, същото правило важи и при грима. Цветът на тоалета, формата на очите и тази на лицето са от значение при избора на грима. За мен е важно какви са личните виждания на даденото момиче, как то би искало да изглежда. Защото най-важно е те да се чувстват добре. След това давам своите препоръки и идеи.
  Ако например момичето е със синя рокля, аз не бих избрала син грим. А доста често наблюдавам подобен тип тенденции. Всичко трябва да е съобразено с индивидуалността и младостта. Много е важно цветовете на грима и тоалета да се подбират според цветотипа на самия човек. Затова препоръчвам да се използват съветите на професионалисти. Ако си с кафява коса и топли очи, е по-добре да се облечеш и гримираш в тази гама, т.е кафяво, златисто, оранжево, червено.
  При грима е много важна основата. Ще има много момичета, които нямат възможност да отидат на професионален грим – било защото нямат подобен тип култура или защото нямат финансовата възможност или защото смятат, че могат сами да се направят добре. В това разбира се няма нищо лошо. Но за тези, които са решили да заложат на себе си нека знаят, че от особено значение каква основа за грим ще подберат. Когато я избирате, тя в никакъв случай не трябва да бъде по-тъмна от собствения цвят на кожата. Може да изберете един тон по-светла, но не и по-тъмна.
  Ако не умеят да си нанасят тъмни сенки за очи, да не го правят. Те са висока летва дори за професионалистите, защото изискват умения, за да са еднакви и двете очи. От друга страна опушеният грим винаги се предпочита, защото подхожда на почти всякакви тоалети и е класика. Но не всеки може да си го направи сам. Затова нека момичетата, които ще се гримират сами в празничния ден, да заложат на по-светли цветове, да поставят нежен руж, малко спирала и едно червило и ще изглеждат много добре.
  В момента като модна тенденция се задържа очната линия и тъмно червеното червило. Те наистина стоят добре. Препоръчвам и изкуствените мигли. Те са подходящи за едно малко око, но пак да са поставени естествено. Те подчертават погледа. При по-екстравагантните момичета може да се поставят и по-нестандартни мигли или мотив – рисуване извън грима.
Модерен цвят в момента при сенките е сьомга – това е смесица между бледо розово и леко бежово. Много е приятен и подхожда за придаване на естествена визия. Златистият цвят е много подходящ за бежови тоалети.
  Нека абитуриентките да имат предвид, че в този ден се прави официален грим от професионалистите в областта и той е по-тъмен. За да може да е в съответствие с официалните тоалети.  Залагам на beauty grim, а арт гримът е за по-екстравагантните момичета, които имат някаква закачка и в тоалетите. Нека абитуриентките да се оставят в ръцете на специалистите, те ще ги посъветват какво е подходящо индивидуално спрямо овала на лицето, формата на очите.
 Прическата, гримът и тоалетът трябва да са съчетани в синхрон, за да се получи цялостна обща визия и най-вече, за да бъдете най-красиви и неотразими на бала.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close