Самоков

Гигантска авария остави цялата община без ток

Вчера с основание можеше да се твърди, че настъпва краят на света, завещан от маите, след като в 16.30 токът загасна не само в целия град, а в цялата община.

Светлото изчезна в Боровец и в селата за 6 часа. Съвсем естествено телефони на “ЧЕЗ електроразпределение” прегряха, но оттам бяха лаконични с обяснението, че е станала авария на Подстанция и към момента екипите работят за отстраняването и.Подстанцията в Самоков, която захранва с електроенергия целия район е повредена на 110 киловолта. Това съобщиха от „ЧЕЗ Разпределение България”. Станцията се стопанисва от НЕК и те имат проблеми със захранването на станция на 110 киловолта.Приоритетно е била захранена болницата.

Токът дойде към 10.30 вечерта. На Легето хората допълнително са били стреснати от сирената на Гражданска защита, която се намира на камбанарията на Митрополитската църква. Тя вероятно се е включила сама, но, слава Богу, без причина. в рамките на един час, тя е “веселила” целия район. След това е била изключена от полицията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close