Политика

ГЕРБ са като дружество на анонимните управляващи

“Страхът на управляващите е как да задържат властта. Проблемът на България не е безработицата, а липсата на заетост. Безработицата е много по-голяма, отколкото е регистрираната, а страната ни е единствената в ЕС със спад на заетостта през летните месеци. На фона на това да говориш, че имаш конкурентоспособна икономика, е неподготвено, глупаво, детинско, повърхностно и некомпетентно. ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи”. Това коментира в Самоков председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева. Тя съобщи, че най-добрите експерти – членове на секторните групи на Движението – вече изготвят икономическа програма, насочена към малкия и среден бизнес, насърчаване на предприемачеството и конкурентоспособността. По думите й, над 2000 са новоназначените служители в администрацията през годината, като над половината от тях са без конкурси, обществените поръчки са силно корумпирани, има рекет, а НАП се е превърнала в инструмент за репресия. “В икономиката ни има много резерви, но те не се използват”, категорична бе Кунева.     Тя коментира, че управляващите са “съсипали зелената енергия”, като за малките ВЕИ изведнъж са въвели поредната такса, този път за достъп. Тя добави, че не може да спести критиката си към премиера и по въпроса за АЕЦ “Белене”. “Първо каза, че е прекратил договора, а после се оказа че не е прекратен. Ако имаше управленска програма, трябваше да каже още в първия месец какво ще прави с АЕЦ “Белене”.  Централата първо беше гьол, после  стана най-хубавото нещо, токът щеше да поевтинява, после поскъпна”, заяви Кунева.  “Не може премиерът да води преговорите от името на компания, пък било то и от името на НЕК, така преговори не се водят”, посочи лидерът на “Движение България на гражданите”.     На въпрос на журналисти за отправено й предложение от лидера на БСП за разговори за “честни избори”, Кунева отговори, че малко след президентските изборите първа е оповестила предложения до президента за промени в Изборния кодекс. “Поискахме изчистване на “мъртвите души” от списъците, въвеждане на електронно гласуване, професионална изборна администрация, но нищо не се е случило. И сега, няколко месеца преди изборите – голям интерес към честните избори. Не виждам БСП да е взела каквото и да е решение за честността на изборите”,  заяви председателят на Движението. .
    Секретарят на Движението Калин Томов уточни, че “партиите от картела ГЕРБ-БСП-ДПС продължават да играят с изборната тема като говорят за честност, а по отношение на избора на членове на новия ВСС, са подминали думата “честност”. “Колкото и висок процент да вземем, няма да се коалираме с ГЕРБ и съм еднакво разочарована от тайните коалиции, от мръсните комбинации на партии. Не им вярвам, не участвам в това и няма как да работя с тях”, заяви тя и допълни, че е притеснена за свободата на медиите и словото в България.
    На срещата с гражданите бяха представени членовете на опорния екип на Движението, който се оглавява от Владислав Тонев, банков служител. В екипа участват още: Христо Радойков – маркетинг специалист, Марина Владимирова – управител на фирма, Георги Димитров – главен счетоводител, Антоанета Бонева – икономист и счетоводител, експерт по европейски фондове и Райна Мутафчийска – бакалавър по културология.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close