ОбществоРегионалниСамоков

Габриела Терзиева – красивото лице на конните експедиции

Анна Манова

Тодоровден е. На този празник обикновено се организират конни надбягвания в различни точки на страната. И обичайно в тях участие взимат мъже. През годините жените доказаха, че успешно проправят своя път в конните спортове и са не по- малко добри от мъжете и в тази сфера. Пример за казаното е тазгодишният празник Тодоровден, където в надпреварата от общо девет участници, три от тях бяха дами.

30-годишната Габриела Терзиева, пременена в красива носия, взе участие в празника, организиран днес в Самоков. Тя е от София и за първи път участва в конни надбягвания. Тя и останалите жени състезателки бяха приети радушно от присъстващите. И се състезаваха наравно с мъжете. Съвсем малко не им дотигна някоя от тях да се нареди в челната тройка.

Сн. Венцислав Зупов

Терзиева се представи с коня Бойчо, който е на седем години. Тя се занимава с организиране на конни експедиции по света. Води български ездачи по страни като Монголия, Намибия, Аржентина и Африка.

„Това е първото ми участие в подобен празник. Не съм празнувала Тодоровден до момента и като цяло за първи път се включвам в кушии. Поканиха ме приятели и аз реших да опитам. За мен беше голямо удоволствие и вълнение. Радвам се, че бях част от това събитие. Много е хубаво, че продължават да се поддържат подобни традиции и в тях се включват повече хора. Организацията беше много добра и с удоволствие бих участвала отново и догодина“, сподели пред „Самоков 365“ чаровната Габриела.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close