Предприемачи

„Еконт Експрес” – сигурност и доверие от врата на врата

  Ако скоро ви се е налагало да изпратите колети или пари до ваши близки, които се намират в друг град, със сигурност ще имате едно наум дали пратката ще пристигне навреме и на точното място. За да си спестите притеснението, изберете достатъчно надежден и добър куриер.
  „Еконт Експрес” ООД е едно правилно решение. От 2008 г., вече 5 години, фирмата има свое представителство в Самоков. Управител на местния офис е Христина Шаренкапова. В изключително отговорната работа й помага Радослав Тодоров, който се е превърнал в нейна дясна ръка. Много хора предпочитат услугите на частните куриерски фирми, заради бързината и удобството на услугата. Пращат и подаръци за големите празници, тъй като е по-евтино и по-удобно. Радослав дава за пример цената за пратка до София и Варна, която е една и съща за по-близките и по-отдалечени населени места. При посещението ни на място, лично можахме да се убедим в големия интерес на хората.
  От „Еконт Експрес” са изпълнявали и доста ексцентрични желания на клиенти. „Прекарвали сме половин джип, основно превозваме джанти, велосипеди, ски и сноуборд през зимата. Има и много запитвания за животни, но фирмата не извършва такива услуги”.
Окачени неотлъчно на стената в офис стоят предметите, забранени за пренос. Към тях спадат наркотиците, упойващите и психотропни вещества, тютюн, религиозни материали на нерегистрирани в страната вероизповедания и др.
  В деня, когато трябва да пристигне пратката, клиентът получава sms. „Ако не намерим получателя, търсим подателя” – обяснява Радослав. Като всяка съвременна фирма, „Еконт Експрес” има свои представителства в редица страни – Гърция (Солун и Атина), цяла Румъния и Англия. Залага се на качеството при изпълнение на услугата и на това клиентът да е доволен. Дружеството разполага с национален лиценз за колети, препоръчани и непрепоръчани писма, парични преводи, заплащане на битови сметки.
  Има и доста забавни моменти, като това някои да заяви поръчка от Самоков за Самоков. Радо ни разказа  и за жена, която специално спряла пред офиса, за да се поинтересува какво раздават. Всъщност нямало нищо. Оказало се, че това е обичайната суматоха при получаване на пратките. „По колко продавате картофите”- пък попитал възрастен господин, който забелязал необичайно суетене около чували с традиционната за района култура.
  В днешно време информацията е доста ценен ресурс и трябва много да се внимава как се борави с него. „Нямаме право да предоставяме лични данни” – коментира Радослав. Още по-важно е времето. Много хора предпочитат да си спестят усилия, неудобство и разходи за пътуване. Поради това прибягват до услугите на частните куриерски фирми, които в последно време бележат небивал разцвет.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close