Злободневно

Едно полукомично пътуване

Историята е реална и се случва този месец в автобусчето за София в 17.30 ч.
Пътуването започва обичайно и нормално. Бусчето е пълно с хора, предимно сноубордисчета, които се прибират от Боровец. И така до средата на пътя, където спираме, защото бусчето пред нас е закъсало и има нужда от помощ.
Причината за повредата не ми се изяснява, но това е без значение. Все си мисля, че в такива случаи се процедира, като се изпраща друг автобус да вземе пътниците и всичко приключва без инциденти, освен с обичайните благословии към шофьора и фирмата превозвач от страна на “пострадалите” пътници. В нашия случай обаче се натъкваме на малко по-необичайна картина. Водачът на закъсалия бус се качва при нашия шофьор и започва да го убеждава да вземе и неговите 15-16 пътници, защото виждате ли нямало на кой да се обади и да изпратят друг автобус. Естествено, това няма как да се случи, защото и ние сме претъпкани и това му се обяснява любезно от нашия водач (който в интерес на истината се държеше доста адекватно спрямо ситуацията).
Отвън се обаждат и пострадалите пътници, които искат да им се върнат част от парите и да си вземат градския транспорт, който минава оттам. Очевидно е, че водачът на повредения бус не е съгласен, защото, според него, явно е по-добре историята да се потули и ние да вземем пътниците. Така хоп-нищо не се е случило, нали?
Като си знаем, че живеем в държава на абсурдите и далаверките, това явно е нормална процедура -вместо да се изпрати друг транспорт и всичко да приключи. Обаче пътниците не са многа съгласни да ги мамят и за малко картинката да продобие екшън привкус.
Накрая благодарение на намесата на нашия шофьор всичко минава що-годе в нормалните рамки. Част от парите са върнати на потърпевшите, ние взимаме част от пътниците, а другите си хващат градския транспорт.
Тази картинка не е нещо необичайно за нас, но предлагам да се позамислим, дали като се качим в автобус,за която и да е дестинация в нашата мила родина, ще се чувстваме сигурни и дали нашият билет ни гарантира изобщо някаква сигурност(ако въобще ни дадат билет, де).

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close