ОбществоРегионалниСамоков

ДВГ „Медени звънчета“ отбеляза тържествено своя 30-годишен юбилей

„Самоков 365“

С пълен читалищен салон Детска вокална група „Медени звънчета“ към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ отбеляза своя 30-годишен юбилей. Събитието се проведе на 17 май в читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Ръководител на групата през всички тези години е педагогът Даниела Георгиева.

В празничния концерт се включиха бивши и настоящи възпитаници, които през различни периоди са били част от голямото семейство на вокалната група. Те изпълниха най-доброто от своя репертоар, който през всичките тези години се основава на автентичното звучене на местния самоковски двуглас. И именно тази специфика носи и до днес славата на групата, която в актива си има множество отличия от различни национални и международни конкурси.

С индивидуални изпълнения и за да поздравят своя преподавател се включиха Надежда Иванова, Борислава Тоскова, Анна Вучова, Ана – Мария Галчева и др., както й семейство Чаушеви. Видео поздрав бе подготвила Габриела Даганова, която също е започнала своя творчески път именно от ДВГ „Медени звънчета“. Тя сподели, че винаги си спомня с умиление за тези най-хубави училищни години и за всеки един трепет преди излизане на голямата сцена.

Между изпълненията на монитор течеше филм, който разказа за дейността и историята на групата през всички тези три десетилетия. Изказвания и поздравления към ръкодовителя й Даниела Георгиева отправиха познати имена от музикалната сфера, водещи на фолклорни предавания, преподаватели, организатори на конкурси, от председателя на Съюза на българските учители Янка Такева, народната певица Светла Караджова, от директора на училището Ирена Коцева и от кмета на Самоков инж. Ангел Джоргов.

„Благодаря, момичета, за всеотдайността, постоянството и отговорността. Благодаря на всички, които намерихте начин да дойдете от различни градове, където учите, работите и живеете, и на тези, които дойдохте от чужбина, за да подготвим този юбилеен концерт“, се обърна Даниела Георгиева към присъстващите на събитието. Тя изказа своята благодарност към всички, които са съдействали за организирането на юбилея.

Концертът приключи с химна на ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, като цялата зала се изправи на крака. След това имаше коктейл, на който гости и колеги поздравиха Георгиева за професионализма, високите педагогически умения, съхранението на местния фолклор и й пожелаха още неуморна работа и нови върхове.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close