Самоков

Днес се обучаваха членовете на секционните избирателни комисии за референдума

Днес в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий“ се проведе обучение на секционните избирателни комисии на територията на община Самоков, във връзка с организацията на предстоящия референдум на 27 януари. Обучението се организира от община Самоков и се провежда от членовете на РИК Софийска област. Кметът на общината приветства членовете на СИК и им пожела безпроблемно протичане на референдума. От страна на общината присъстваха секретарят Ангелина Вангелова и началник отдел „Деловодство и ЕСГРАОН“ Полина Спасова. Членовете на РИК дадоха основни насоки за начина на провеждане на референдума – от получаването на материалите, проверка на изборните помещения, начало на изборния ден, преброяване и отчитане на резултатите.

Новото за провеждането на референдума е че броят на състава на СИК е редуциран. Тези, които са били деветчленни комисии, сега са 7 членни, а седемчленните – 5. В община Самоков има 64 секции и общо 400 членове на комисии. В състава на секционните избирателни комисии за референдума няма заместник председатели.

Взето бе решение материалите и изборните книжа да бъдат раздадени на 26 януари, като секциите по селата ще получат материалите си от 15 часа, а секциите в града – от 16 часа. Гласуването на референдума ще стане на 27 януари, като секциите отварят в 7 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close