Култура

Денят на жената в Алино

Денят на жената в село Алино беше посрещнат по подобаващ начин. Ресторантът на селото едва побра всички дами, които почетоха 8-ми март. 45 жени, на чиито плещи лежи животът в малкото самоковско село, заедно с председателят на читалището – Маряна Чупетловска, и секретарят Момичил Чалъков, отличиха най-възрастните от Женската певческа група за техния принос към съхраняването и опазването на фолклорните традиции. Женската певческа група е създадена през далечната 1965 година. Специално ангажиран оркестър се погрижи за добро настроение на жените.

Отличените получиха статуетки за заслужили читалищни деятели с лика на патрона на Читалището – Васил Левски. Пенка Волева, Лина Чалъкова, Гюлка Каназирова, Златунка Адиркова, Станка Адиркова, Бойка Чалъкова, Гюла Дойнова, Гюлка Клисуранова, Кремена Тиучка, Петрунка Бикова, Венка Бикова.                           

От Читалището са решили да обединят в едно Деня на самодееца и Деня на жената. По-възрастните жени предават своите умения на по-младите, които активно са се включили към организацията на празника. Стефка Дудина, Иванка Бикова, Цанка Рогачева и Пенка Рогачева уверено следват стъпките на заслужилите, които славят името на Алино и на специфичния му фолклор в цялата страна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close